"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 13 במרץ 2012

אורז ואפונה

מנה קלאסית ופשוטה.
הגדולה שלי מאד אוהבת אותה ולפעמים אני מכינה אותה כתוספת.
בד"כ אכין את האורז בנפרד ואת האפונה בנפרד.
גם כי בד"כ יש רק אפונה קפואה (חוץ מבעונה, בה אפשר למצוא תרמילים של אפונה טרייה ולהוציא אותם מהתרמיל. לאכול ככה ולבשל לריכוך במים מומלחים ורותחים- פעילו מאד כייפית עם ילדים, אגב).
סיבה שנייה היא שיש לי עוד שני ילדים שאוהבים בעיקר את האפונה, או לאכול את זה בנפרד.

חומרים

אורז עגול/ בסמטי מלא
אפונה ירוקה

אופן ההכנה

את האורז אני מכינה בהתאם לסוגו. זוהי הכנה פשוטה ובסיסית של אורז. בלי תבלינים וירקות ותוספות נילוות.
אורז עגול מלא אכין עם כמות כפולה של מים (על כל כוס אורז אוסיף 2 כוסות מים) ואילו אורז בסמטי מלא אכין עם כמות של פי 1.5 מים (על כל כוס אורז אוסיף 1.5 כוסות מים).
מניחים אורז ומים בסיר עם מעט מלח, מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים 30-40 דקות עד שהמים נספגים והאורז מוכן לאכילה.
אפשר להוסיף שמן זית/ קוקוס בסוף הבישול.

את האפונה אכין בהתאם להוראות על השקית- מרתיחים מים מומלחים וכשהם רותחים, זורקים פנימה את האפונים ונותנים להם להתבשל למשך כמה דקות עד שהם מתרככים ומוכנים למאכל.
אפשר להוסיף מעט שמן זית/ חמאה לאחר הסינון.

בצלחת אשלב בין האורז לאפונה.
פשוט פשוט



דרך אחרת לשלב את האפונה עם האורז מבלי לבשל את האפונה, היא לקחת את האורז המבושל ולערבבו במחבת עם אפונה קפואה תוך כדי ערבוב. זה מוכן כאשר האפונה הפשירה והתרככה.
צורת הכנה זו מאפשרת להוסיף מעט שמן למנה ואפילו עוד כמה ירקות ותבלינים למיניהם. השמיים הם הגבול.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה