"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 20 במרץ 2012

לפעמים אנחנו צריכות תמיכה בבישול אונליין

זוכרים שגיל סיפרה פה על הרעיונות שלה "מדפקט לאפקט"?
אז לפעמים אני מקבלת הודעות, או רואה בקבוצות ובפורומים פניות של מישהו שמבשל כרגע ומשהו לא יצא לו מספיק טוב (קצת מלוח מדיי, קצת חסר טעם, קצת מיימי מדיי וכן הלאה).

לפני יומיים ראיתי שאלה בנוגע להכנת טופו באחת הקבוצות וכתבתי לה (לדריה) כמה רעיונות, ביחד עם עוד בנות אחרות.
באיזשהו שלב באמת יצא לה מלוח מדיי- יותר מדיי רוטב סויה, היא כתבה (יכול לקרות לכולנו) אז מה, זה אבוד?
כמה רעיונות שעלו לי בשלוף ושרשמתי לה:

את יכולה להגיש את זה מעל קינואה/ אורז וכו' ואז הטעם ייספג וזה כבר לא יהיה כזה מלוח.

לחלופין אפשר גם להקפיץ מלא ירוקים (תרד, מנגולד, כרובים, ברוקולי וכו') או ירקות אחרים- מבלי לתבל- ואז להוסיף אליהם את הטופו המוקפץ כך ששוב הטעם יתערבב לו ויימהל עם עוד דברים ולא יהיה מלוח מרוכז כזה.
בפעם הבאה כדאי לשים פחות מאשר יותר ולטעום תו"כ התהליך, עד שתגיעי לתוצאה משביעת רצון מבחינתך.
אפשר להכין סלט ולהוסיף לו את הטופו המוקפץ כ"כוכב מרכזי".

בקיצור, כל מיני דברים שקשורים להעלאת נפח המנה



היא הייתה קצת סקפטית לגבי יכולתה להצליח להכין משהו (כי גם לא היה הרבה זמן להכין עוד משהו לקראת הארוחה, עד כמה שהבנתי). אז הוספתי:

תשמעי, הכנתי היום מוקפצים לצהריים שלקחו לי בדיוק  5 דקות להכין, כולל זמן החיתוך שלהם.
קטפתי תרד ומנגולד מהגינה, הוספתי חצי פלפל שחיכה במקרר מהבוקר, כמה פרוסות שום ומעט רוטב סויה (ותרי פה). אידיתי את זה בווק על ממש מעט מים וערבבתי היטב.
כשהיה מוכן זרקתי פנימה כף של שמן קוקוס ו...זהו זה. לא היה צורך ביותר. ליד קינואה, מעט עדשים שנשארו מתבשיל שחברה הביאה לי לפני כמה ימים וטחינה שווה.
ארוחה מהירה (ומזינה וטעימה) לאללה.

אפשר לעשות את זה עם כל ירק טרי שיש לך, או קפואים מהפריזר.
לקינואה לוקח גג 20 דקות להיות מוכנה.
לקוסקוס מלא לוקח צ'יק צ'ק להיות מוכן.
לחתוך כמה ירקות לסלט זה גם דיי מהיר.
בקיצור, נסי לעכב טיפונת את הארוחה ושדרגי אותה פשוט (ואז גם לא תתבאסי...).
אפשר גם אטריות אורז, או פסטה (מלאה עדיף כמובן...).
זה מה שעולה לי בשלוף לגבי ארוחה מהירה מעכשיו לעכשיו



היא פתאום נזכרה שיש לה אטריות אורז שחורות בבית ושזה יכול להתאים בול לטופו המעט מלוח מדיי.
גם אני חשבתי ככה


זה מה שהיא הכינה (שיצא קצת מלוח מדיי). כבר נראה שווה, נכון?
מה התגלה בארון?



נראה שווה ביותר!

לפעמים אנחנו פשוט צריכים לפתוח את הראש כדי לקבל רעיונות חדשים. אז אל תתביישו להתייעץ פה בבלוג או בקבוצה שלי בפייסבוק, או בכלל...
בהצלחה גם עם מנות שלא עולות יפה (בהתחלה)!

תגובה 1:

  1. אני זוכרת את עצמי לובשת שמלת כלה כאשר האוכל הזה הוגש בבופה, אפשר רק לחזור ולחלום על אותו יום.

    השבמחק