אני מאד אוהבת לשלב טמפה בארוחות. יש בו משהו מאד משביע עבורי.
הפעם החלטתי ללכת על אופציית הכמו בולונז. בד"כ אני אוהבת את אצבעות הטמפה הפשוטות והטעימות.
מזכירה שהטמפה מגיע קפוא ושיש להפשירו. לאחר ההפשרה אפשר להכינו במגוון אופנים.
על מנת לשלב את הטמפה בקציצות, פשטידות ולהכינו בסגנון בולונז כדאי לפורר אותו. קצת כמו בשר טחון.
חומרים
טמפה מפורר
בצל בינוני
כמה שיני שום
כמה עגבניות בשלות, או רסק עגבניות
גזר
תבלינים: מלח, פלפל, רוזמרין מיובש
אופן ההכנה
כאמור, מפוררים את הטמפה
בסיר מחממים מעט שמן זית/ קוקוס/ חמאה ומטגנים את הבצל והשום להזהבה. חותכים עיגולים מהגזר ומוסיפים לערבוב.
מוסיפים את הטמפה המפורר, כדי שיספח טעמים כמה שיותר מוקדם בתהליך
מוסיפים את העגבניות או את הרסק לאחר כמה דקות ערבוב ואת התבלינים. מערבבים היטב
מוסיפים מים בכמות הרצוייה, לפי מידת הסמיכות שמעוניינים ליצור.
מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות, או עד שהירקות התרככו.
אפשר לאכול כמנה בפני עצמה וגם על פסטה או אורז, או לצד מנה בשרית כלשהי.
אפשר להוסיף עלים ירוקים קצוצים למיניהם בסוף
הפעם החלטתי ללכת על אופציית הכמו בולונז. בד"כ אני אוהבת את אצבעות הטמפה הפשוטות והטעימות.
מזכירה שהטמפה מגיע קפוא ושיש להפשירו. לאחר ההפשרה אפשר להכינו במגוון אופנים.
על מנת לשלב את הטמפה בקציצות, פשטידות ולהכינו בסגנון בולונז כדאי לפורר אותו. קצת כמו בשר טחון.
חומרים
טמפה מפורר
בצל בינוני
כמה שיני שום
כמה עגבניות בשלות, או רסק עגבניות
גזר
תבלינים: מלח, פלפל, רוזמרין מיובש
אופן ההכנה
כאמור, מפוררים את הטמפה
בסיר מחממים מעט שמן זית/ קוקוס/ חמאה ומטגנים את הבצל והשום להזהבה. חותכים עיגולים מהגזר ומוסיפים לערבוב.
מוסיפים את הטמפה המפורר, כדי שיספח טעמים כמה שיותר מוקדם בתהליך
מוסיפים את העגבניות או את הרסק לאחר כמה דקות ערבוב ואת התבלינים. מערבבים היטב
מוסיפים מים בכמות הרצוייה, לפי מידת הסמיכות שמעוניינים ליצור.
מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות, או עד שהירקות התרככו.
אפשר לאכול כמנה בפני עצמה וגם על פסטה או אורז, או לצד מנה בשרית כלשהי.
אפשר להוסיף עלים ירוקים קצוצים למיניהם בסוף
איזה טעם יש לטמפה?
השבמחקשאלה מעניינת... איך מתארים טעם?
מחקלטמפה אין כ"כ טעם, היא דיי תקבל את הטעמים שתערבבי אליה...
יש לה מרקם קצת בשרי, קצת.
קשה לתאר...
צריך פשוט לטעום.
מצטערת שאין לי תשובה מדוייקת עבורך :-)
אני מרגיש שיש לטמפה מעט חריפות וחמצמצות (כי יש בפנים פטריה וחומץ תפוחים). הטעמים הללו נחלשים ככל שהטמפה סופג יותר מהתבשילים - והוא סופג טעמים מצויין. יש לו מרקם כייפי הרבה יותר מטופו או סייטן (לטעמי).
השבמחקבתיאבון !
מסכימה איתך.
מחקהוא גם נחשב מזין יותר, כי בתהליך הפקתו עוברת הסויה התססה שהופכת אותה קלה יותר לעיכול ואת כל רכיביה לזמינים יותר לספיגה. לעומת הטופו, למשל.
סייטן אולי נחמד במרקמו, אולם בל נשכח שמדובר בגלוטן טהור. אז כל מי שצריך להמנע מגלוטן...