"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שני, 21 במאי 2012

ארוחה צהריים רגילה של יום שני



ירקות בתנור
סלט ירקות גדול
טחינה (מתחבאת לה פה איפושהו)
רצועות שייטל מוקפצות
נתחוני הודו נקבה מוקפצים

יצא ככה שקניתי שייטל, כי האמצעי ביקש כבר כמה ימים (בסוף הוא עשה טובה ואכל אחת או שתיים כי לא היה רעב ואצלו אין דבר כזה לאכול כשהוא לא רעב, אפילו אם זה משהו שהוא ממש אוהב). זה היה נראה לי לא מספיק בכמות, אז הוספתי גם נתחי הודו נקבה מוקפצים.
בדרך כלל אין פה שני סוגי בשרים בארוחות צהריים רגילות.

בתאבון!

2 תגובות:

  1. על הבוקר ארוחת צהריים? האמת, נראה מצויין!
    שגית

    השבמחק
    תשובות
    1. חחחחחחחחח.............
      טוב, את יודעת, צריך להתחיל לתכנן. אפילו אם זה רק בראש...

      מחק