בעודי מכינה נגלה נוספת של עוגיות השוקולד צ'יפס האלה, דגדג לי לנסות להכין משהו קצת אחר על אותו בסיס, או שאולי התעוררה בי השראה לטעמים קצת שונים.
אז הכנתי את העוגיות האלה שמשלבות בננה וחמאת בוטנים וקצת קצת שוקולד צ'יפס, למרות שהן לא ממש צריכות את זה. פשוט היו לי... נראה לי שגם צימוקים/ חמוציות ילכו פה מעולה!
חומרים
2 כוסות קמח שקדים
1/2 כוס קוקוס טחון
1/2 כפית סודה לשתייה
3 כפות חמאת בוטנים
3-4 בננות בשלות מאד מעוכות
2-3 כפות סילאן (או כל ממתיק אחר)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס משוקולד מריר איכותי (70% מוצקי קקאו ומעלה)
אופציה: להחליף את השוקולד צ'יפס בצימוקים/ חמוציות/ קוביות של פירות יבשים מגוונים
אופן ההכנה
מכינים תבניות עם ניירות אפייה (עדיף כאלה מחומרים טבעיים) ומחממים תנור ל 180 מעלות.
במעבד מזון מניחים את קמח השקדים, הקוקוס והסודה לשתייה לערבול קצר.
מוסיפים את הבננות המעוכות, חמאת הבוטנים והסילאן ומערבלים היטב
מוציאים לקערה ומערבבים פנימה שוקולד צ'יפס/ צימוקים
עכשיו יש 2 אפשרויות: אפשר ליצור עוגיות בידיים ולהניח על נייר האפייה ואפשר גם לקחת כמות של תערובת בכף ולהוריד עם כפית לנייר האפייה.
האפשרות השנייה יוצאת קצת פחות "מאורגנת" ואני לפעמים אוהבת עוגיות כאלה.
אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות רק מתחילות להשחים.
מוציאים מהתנור ומשאירים להצטנן. לא כדאי לגעת בהן לפני כן, כדי שלא תתפרקנה, הן עשויות להיות דיי רכות בהתחלה
אפשר לשמור במקרר או בקופסא סגורה היטב.
הן לא מאד מתוקות ועם טעם בננה- בוטנים משגע!
אז הכנתי את העוגיות האלה שמשלבות בננה וחמאת בוטנים וקצת קצת שוקולד צ'יפס, למרות שהן לא ממש צריכות את זה. פשוט היו לי... נראה לי שגם צימוקים/ חמוציות ילכו פה מעולה!
חומרים
2 כוסות קמח שקדים
1/2 כוס קוקוס טחון
1/2 כפית סודה לשתייה
3 כפות חמאת בוטנים
3-4 בננות בשלות מאד מעוכות
2-3 כפות סילאן (או כל ממתיק אחר)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס משוקולד מריר איכותי (70% מוצקי קקאו ומעלה)
אופציה: להחליף את השוקולד צ'יפס בצימוקים/ חמוציות/ קוביות של פירות יבשים מגוונים
אופן ההכנה
מכינים תבניות עם ניירות אפייה (עדיף כאלה מחומרים טבעיים) ומחממים תנור ל 180 מעלות.
במעבד מזון מניחים את קמח השקדים, הקוקוס והסודה לשתייה לערבול קצר.
מוסיפים את הבננות המעוכות, חמאת הבוטנים והסילאן ומערבלים היטב
מוציאים לקערה ומערבבים פנימה שוקולד צ'יפס/ צימוקים
עכשיו יש 2 אפשרויות: אפשר ליצור עוגיות בידיים ולהניח על נייר האפייה ואפשר גם לקחת כמות של תערובת בכף ולהוריד עם כפית לנייר האפייה.
האפשרות השנייה יוצאת קצת פחות "מאורגנת" ואני לפעמים אוהבת עוגיות כאלה.
אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות רק מתחילות להשחים.
מוציאים מהתנור ומשאירים להצטנן. לא כדאי לגעת בהן לפני כן, כדי שלא תתפרקנה, הן עשויות להיות דיי רכות בהתחלה
אפשר לשמור במקרר או בקופסא סגורה היטב.
הן לא מאד מתוקות ועם טעם בננה- בוטנים משגע!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה