"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 21 ביוני 2012

עוגת בננות ושוקולד צ'יפס בלי קמח ובלי סוכר

אני מרבה לנצל את איי השקט שמתאפשרים לי במהלך יום עם הילדים פה.
מרגישה שזו כמו סוג של אומנות כזו, לתפוס את הרגע הנכון ושגם אהיה בהלך הרוח הנכון (לא עייפה מדיי, לא עמוסה בדברים אחרים, לא רעבה נורא וכו').
כמובן שצריך גם שיהיו לי את כל המצרכים הנכונים בבית, אחרת זה לא חוכמה אם יש לי רגע של זמן, נכון?

ככה נוצרה העוגה הזו.
ממש רציתי משהו מתוק ולא היה משהו מן המוכן בבית, אולם היה לי את כל מה שצריך ובעיקר....המון בננות בשלות.
אז קימבנתי לי עוגה שמתאימה בדיוק לצרכים שלי

חומרים

10 תמרים (אנחנו מכורים לברהי)
5-6 בננות בשלות בשלות עד בשלות מאד
1 כף שמן קוקוס
2 ביצים
2 כוסות קמח שקדים
3/4 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)
חופן שוקולד צ'יפס של 70% מוצקי קקאו
[אפשר להחליף באגוזים, צימוקים, חמוציות ועוד]

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון מעבדים את התמרים עד שהם קצוצים היטב.
מוסיפים את הבננות ואת שמן הקוקוס לערבול, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את הביצים באותו האופן.
בכלי נפרד מערבבים את קמח השקדים ואבקת האפייה ומכניסים גם לערבול, עד שמתקבלת עיסה במרקם טוב (לא נוזלית ולא מוצקה מדיי. משחקים איתה. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט קמח, או מעט נוזל: מים, מיץ פרי, חצי בננה ועוד).
מערבבים ידנית את השוקולד צ'יפס ומעבירים לתבנית בגודל הרצוי [לי יצאו 2 תבניות מאורכות מהכמות הזו].
מכניסים לתנור ל 30-40 דקות, או עד שקיסם שמכניסים למרכז העוגה יוצא נקי.
כדאי לצנן את העוגה קודם לפני שפורסים אותה (על אף שקשה לעמוד בפיתוי, כי הריח בבית משגע!!!), אחרת היא פשוט לא תצא בפרוסות שלמות. אם כי אם רוצים, נגיד, לאכול אותה עם גלידה כזו או אחרת, אפשר גם שהיא תתפורר קצת. לא נורא...


2 תגובות:

  1. מה זה אבקת אפיה ללא אלומיניום?

    השבמחק
    תשובות
    1. בדיוק כפי שזה נשמע :-)
      באבקות אפייה רגילות יש אלומיניום וחומרים למיניהם.
      יש בחנויות טבע אבקת אפייה נטולת כל מיני רעלים שאין לנו צורך בהם
      http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%91%D7%A7%D7%AA_%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%94

      אני משתמשת בזו

      http://www.saar-surprise.co.il/sysvault/sysimg/pib634447969795326247.jpg

      מחק