"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 26 ביולי 2012

עוד כדורי אנרגיה מגניבים

קבלתי מחברה את ה- JTC שלה להתנסות, כי אני חושבת לקנות ורוצה להרגיש אותו לפני כן.
מייד עמדתי להכין כל מיני כדורי אנרגיה מגניבים


יצאו לי 3 סוגים טעימים להפליא (וגם הכנתי עוד נגלה של חמאת קוקוס, על הדרך)

הבהירים הם מ: תמרים ושקדים- "פשוטים"
הכהים הם מ: תאנים מיובשות, חמאת קוקוס, אבקת קקאו ווניל

והנה סוג לימוני יותר, בהשראת המתכון הזה


עם תמרים, מיץ לימון ותערובת של אגוזים וקוואקר- מגולגלים בקוקוס


בסוף לא התאפקתי והכנתי גם ממרח שוקולד- אגוזים כזה [יצא טעים, אם כי ממש לא קרוב להבטחתה של קייטי, על אף שממש עקבתי אחר ההוראות]

[וגם על הדרך קישרתי את הפוסטי הזה ליום הבלוגים של הבלוג המצויין הזה. תהנו!]

*** מוסיפה מתכונים מדוייקים, עבור אלה שביקשו ***

את כל כדורי האנרגיה אני שומרת אח"כ במקרר ואפילו בפריזר.
הכמויות הן בערך, כך שהרגישו חופשי להוסיף ולשנות כראות עיניכם.

תמרים ושקדים

כ-15 תמרים
1/2 כוס שקדים

במעבד מזון לטחון את השקדים ואז להוסיף את התמרים, עד שנוצר גוש אחיד.
להוציא, לערבב עוד קצת בידיים וליצור כדורים

כדורי תאנים- שוקולד

כ-8 תאנים מיובשות
2-3 כפות אבקת קקאו אמיתית
2-3 כפות חמאת קוקוס (אפשר גם חמאת אגוזים אחרת, או טחינה גולמית)
כפית תמצית וניל אמיתית
קצת אבקת קנמון

במעבד מזון מערבלים את כל החומרים עד שנוצר גוש אחיד.
מוציאים, מערבבים עוד קצת בידיים ויוצרים כדורים

כדורים לימוניים

כוס אגוזים/ שקדים [אני השתמשתי בתערובת של אגוזים טחונים עם קוואקר שקבלתי במתנה]
כוס תמרים
מיץ מ 1-2 לימונים [לדעתי שמתי בערך 1]
קוקוס טחון לגלגול

במעבד מזון טוחנים את השקדים. מוסיפים את התמרים ומיץ הלימון.
מוציאים, מערבבים עוד קצת בידיים ויוצרים כדורים.
בצלחת מניחים את הקוקוס הטחון ומגלגלים בתוכו את הכדורים.
אפשר לגלגל בשבבי קוקוס גדולים יותר למראה ולטעם טיפה שונים.

תהנו!


11 תגובות:

  1. נו... ואיך הJTC?

    השבמחק
    תשובות
    1. הוא מאד מגניב. עובד חזק וטוב.
      אולם בשבילי, לא רואה צורך בזה כרגע.
      יש לי גם בלנדר שמספק אותי, כפי שאני מבינה עכשיו. ומה שהוא לא יכול לעשות אני עושה עם מעבד המזון.
      כך שלמי שאין בכלל, ממליצה בחום.
      למי שכבר יש דברים שעובדים טוב עבורו, אז רק אם הוא ממש בעניין של חידושים במטבח, או שאין בעיה של כסף (יש כאלה, לא מזלזלת)

      מחק
  2. אבל איך ה-JTC?
    אשמח לדעת כי אני גם חושב לקנות...

    השבמחק
    תשובות
    1. עניתי פה למעלה...
      הוא מצויין!

      מחק
    2. אפרט קצת יותר:
      הוא מצויין לשייקים למיניהם.
      טוחן אגוזים וזרעים תוך שניות לאבקה דקה- תענוג!
      לא מתאים להכנת חמאות אגוזים/ קוקוס למיניהן. שם צריך לעבוד יותר על פני זמן והוא חזק מדיי לזה. התחלתי להכין חמאת קוקוס, אולם העברתי אותה באמצע למעבד המזון להשלמת התהליך.

      יש לי גם קושי עם כל מה שמצטבר בתחתית וקשה להוציא. בגלל שהבמנה שלו גבוה וצרי זה ממש מקשה על זה ומאחר ואני משתמשת בחומרים איכותיים ויקרים לא פעם, קצת חבל לי על כל מה שהולך לאיבוד ולביוב...

      מחק
  3. תוכלי לתת את המתכון של הממרח שוקולד בעיברית?
    וגם את הכדורים הלימוניים?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. ממרח השוקולד- אגוזי לוז [אמור להיות בסגנון נוטלה, אולם ממש לא מה שיצא לי לפחות. כן טעים, אל נוטלה. כותבת רק כדי שלא תתאכזבו]

      חומרים:
      2 כוסות אגוזי לוז
      כף וחצי תמצית וניל
      1/4 כוס אבקת קקאו אמיתית
      1/2 כוס ממתיק (דבש, מייפל טהור, אגבה...)
      1/4 כפית מלח
      1/2 כוס חלב (אני השתמשתי בחלב שקדים, כך גם מחברת המתכון)
      אפשר להוסיף 2-3 כפות של שמן להגברת המרקם החלק (לא עשיתי את זה)

      אופן ההכנה
      מחממים בתנור ב 200 מעלות את אגוזי הלוז לכ-10 דקות.
      אח"כ מגלגלים במפית נייר כדי להפטר מהקליפות (לא נורא אם חלק מהן נשארו קצת).
      במעבד מזון מעבדים לחמאת אגוזים ומוסיפים את הוניל, הקקאו, מלח וממתיק עד שהתערובת הופכת חלקה.
      מוסיפים את החלב (ואת השמן אם צריך) ומערבלים עוד.

      ניתן לשמור במקרר

      מחק
  4. רגע...
    JTC זה מעבד מזון או בלנדר?
    או יש גם וגם ואת קיבלת מעבד מזון?

    השבמחק
    תשובות
    1. JTC הוא בלנדר עם מנוע מאד חזק, חיקוי של הויטה מיקס.
      הוא עובד ממש טוב וטוחן כמעט הכל לקמח/ אבקה.
      לא עושה עבודה של מעבד מזון מבחינת הקיצוץ, אם לזה התכוונת.

      מחק
  5. הי ורד
    למי שאין מכשור מתקדם - מה עושים?
    להב פלדה של המגימיקס יעשה את העבודה?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. אה, בהחלט יעשה את העבודה מבחינת כדורי האנרגיה.
      זה מה שאני עושה בד"כ, עם מעבד מזון

      מחק