"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 11 בספטמבר 2012

דלעת ספגטי

אני מכירה את הדלעת המיוחדת הזו כבר כמה שנים.
בכל פעם היא מפתיעה אותי מחדש... כי כשמה כן היא- כאשר מבשלים אותה היא מעין מתפרקת לכמו ספגטי.
במיוחד בתקופה האחרונה, בה אני עוברת לתזונה דלת פחמימות יותר ויותר, זה כיף למצוא מנות שיכולות לתמוך במה שאני עושה. הן מבחינת ה"מצע", הן מבחינת הטעם והן מבחינת תחושת השובע.

ככה היא נראית
כדי להכין את דלעת הספגטי צריך בהתחלה לבשל או לאפות אותה (יש שמועות שגם מיקרוגל עושה את העבודה, אולם אינני מחסידיו...).
חציתי אותה לשניים, הוצאתי את הגרעינים והנחתי בתבנית בתנור שחומם ל-200 מעלות עם החלק הפנימי כלפי מטה

כך היא יצאה מהתנור

עם מזלג מתחילים להוציא את התוכן שיוצא ... כמו ... ספגטי

נכון?

אז מה עושים איתה?
יש כל מיני אפשרויות.
אפשר להכין ממש כמו ספגטי, עם כל רוטב שמתאים לכם מעל

במחבת עם שמן קוקוס

עם כבד בקר צרוב

בתוספת תבלינים (מלח, פלפל) ו 1-2 כפות פסטו בייתי מעל
מה עוד?

פשטידת דלעת ספגטי

חומרים

תוכן של כחצי דלעת ספגטי
2 ביצים
4 כפות קמח שקדים
3 כפות שמנת של פעם (38%)
3 כפות קשקבל/ מוצרלה/ פרמז'ן מגורדות (עדיף כאלה בלי תוספים למיניהם. נטו גבינה)
מלח, פלפל, אורגנו
למשקיענים: 1-2 שיני שום קצוצות/ כתושות

אופן ההכנה

מערבבים הכל




משטחים בתבנית (מעדיפה פיירקס)



משגרים לתנור בחום של 180 מעלות 40-50 דקות, או עד שמזהיב וקיסם יוצא נקי מממרכז הפשטידה

יאמי!