"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 1 בינואר 2013

מנה מהירה של קלמארי

וידוי: אני לא ממש חובבת קלמארי. אני יותר בעניין של שרימפסים.
בעצם זה מה שחשבתי עד הערב בו בעלי חזר עם קניות הדגים והביא גם קלמארי "בשבילו" באופן רשמי.
מאחר והוא היה טרי החלטנו להכין את זה באותו רגע ומקסימום יישאר ליום המחרת.

הכנו בצורה ממש פשוטה ומהירה והאמת? יצא ממש מעדן

חומרים

כחצי ק"ג קלמארי
3-4 שיני שום פרוסות
1 כף שמן קוקוס
1 כפית מלח
כוסית קטנה של סאקה (אפשר גם יין לבן, פשוט לא היה לנו...)

אופן ההכנה

במחבת כבדה מחממים את שמן הקוקוס.
זורקים פנימה את פרוסות השום ונותנים להן איזו דקה.
מכניסים את הקלמארי ומערבבים היטב


אחרי כדקה שתיים מוסיפים את המלח ואת הסאקה וממשיכים לערבב



כדאי לאכול כשזה טרי