"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 17 בינואר 2013

דגים בתנור, עם מילוי ירוק בבטן

באחת הקניות אצל מוכר הדגים חזר בעלי עם 2 דגים טריים גדולים- מוסר ים.
החלטנו למלא את בטנם במילוי ירוק, לעטוף בנייר כסף ולשגר לתנור.

כמה פשוט, ככה טעים!
כולם ליקקו את האצבעות.

זו בהחלט יכולה להיות ארוחה חגיגית, או ארוחה רגילה- תחליטו בעצמכם!

חומרים

2 דגים טריים
1-2 כפות שמן קוקוס
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
1/2 צרור סלרי (גבעולים ועלים)
כמה עלי מנגולד
חופן טרי של רוזמרין וטימין קצוצים
4-5 שיני שום
מלח, פלפל וכל תבלין שאהוב עליכם

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.
קוצצים את העלים הירוקים, פורסים את השום


במחבת מחממים שמן קוקוס ומכניסים פנימה את פרוסות השום לערבוב קצר.
מוסיפים את העלים הירוקים ואת התבלינים ונותנים להם להתערבב למשך כמה דקות ביחד.
הנפח שלהם מצטמצם מעט והם מתרככים



בהנחה שהדגים נקיים כבר, מניחים את תערובת העלים בתוך בטנם, עוטפים בנייר כסף ומשגרים לתנור למשך כ-20 דקות






מוציאים, נפרדים מנייר הכסף ומגישים לצד סלט כזה או אחר, תבשיל כזה או אחר, או פשוט כארוחה בפני עצמה.
כמובן שכדאי להיזהר מהעצמות....




[2 דגים הספיקו לנו לחמישה אנשים, עם קצת שאריות ליום שאחרי]

הכנו גם סלט מגניב שאני חייבת להכניס לפוסט הזה גם

בקערה הגדולה: עלים ירוקים ומוחמצים בייתיים (כרוב וגזר במקרה הזה)
מימין אצות מושרות במים (כשהן מתרככות מסננים)
משמאל רוטב טחינה, פלפלים קלויים בחומץ, כמה פרוסות לימון חתוכות בשלמות פנימה ו-2 פיסות אנשובי בשמן זית. מל"פ כמובן