"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 22 בינואר 2013

כנפי עוף וירקות בסיר לבישול איטי

אני מאד אוהבת את הסיר לבישול איטי שלי.
קבלתי אותו מאחיי ליום הולדתי האחרון ואני משתמשת בו כרגע בעיקר להכנה קבועה של ציר עצמות (בעיקר בחורף) ושל שומן בקר. אם כי הוא בהחלט מתאים לבישולים איטיים וארוכים ונכנס יותר ויותר לנישה הזו בבית. בעיקר בימים ארוכים של היעדרות מהבית בבוקר. כך אני יכולה להעמיד סיר בבוקר, או אפילו בערב שלפני, ואז בצהריים יש ארוחה חמה וטעימה

חומרים

מגש כנפי עוף (רצוי אורגניות) (12-14 כנפיים בערך)
מגוון של ירקות: כרובית, גזר, בטטה, בצל, זוקיני, שומר, מקלות סלרי ועוד
מלח גס, קארי
מעט שמן קוקוס
ציר עצמות, או מים, או גם וגם (תלוי בכמות שיש לכם במצב זמין)

אופן ההכנה

חותכים את הירקות לחתיכות גדולות יחסית, כדי שלא ייעלמו בבישול...
על מחבת עם מעט שמן קוקוס (או בקר tallow) צורבים מעט את כנפי העוף, מ-2 הצדדים, אחרי שמתבלים אותן קלות עם קארי ומלח גס


מניחים בסיר את הירקות, הכנפיים, ציר העצמות/ מים עד לגובה הרצוי. אפשר שזה יהיה מרקי יותר או תבשילי יותר, תלוי בצורך שלכם


אם יש לכם סיר עם כמה רמות של טמפרטורה מתחילים עם החום הגבוה ומביאים לרתיחה. אפשר גם מראש לשים מים רותחים, כדי לקצר תהליכים, או אם יש לכם הרבה זמן, לתת להם להגיע לרתיחה בעצמם.
אחרי שרותחים ומבעבעים (מציצים בסיר אם אפשר), מנמיכים לאופציה הנמוכה ביותר ומבשלים 5-6-7 שעות.
בודקים תיבול ומתקנים אחרי זמן מה.

בבישול כזה העוף פשוט נופל מהעצמות וכיף לאכול אותו, הירקות סופגים את טעמי העוף ושומניו הטבעיים ונימוחים לגמרי לאכילה.