משהו קצר שהכנתי פעם מזמן.
הכנתי ושכחתי כמובן...
עד שנזכרתי שוב...
חומרים
2 שומרים בינוניים, או אחד ענק (ראיתי כאלה, בגלל זה כותבת)
1-2 בצלים ירוקים
זרעי: חרדל, כמון, שומשום שחור (אפשר לגוון ולהוסיף, למשל: שומשום בצבעים אחרים, כוסברה, שומר ועוד)
שמן זית
מלח, פלפל
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
מחממים מחבת, בלי שמן, וקולים עליה את תערובת הזרעים.
עד שהם מתחילים להתפצפץ והארומה שלהם משתחררת.
תו"כ קלייה מנענעים את המחבת כל הזמן, במשך כמה דקות, כדי שהזרעים לא יישרפו.
מניחים בכלי בצד, שיתקררו מעט וינוחו
אחרי שהתקררו מוסיפים את שמן הזית, התבלינים ומיץ הלימון ומערבבים קלות
קוצצים את השומר והבצל הירוק דק דק. אפשר במעבד מזון
מניחים בקערה ויוצקים מעל את תערובת התבלינים והשמן.
מערבבים היטב
מתקבל סלט ארומתי וקראנצ'י מאד.
הסלט הזה יכול ליהנות מ"עמידה" של זמן מה ואפשר גם לאכול אותו מיד
הכנתי ושכחתי כמובן...
עד שנזכרתי שוב...
חומרים
2 שומרים בינוניים, או אחד ענק (ראיתי כאלה, בגלל זה כותבת)
1-2 בצלים ירוקים
זרעי: חרדל, כמון, שומשום שחור (אפשר לגוון ולהוסיף, למשל: שומשום בצבעים אחרים, כוסברה, שומר ועוד)
שמן זית
מלח, פלפל
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
מחממים מחבת, בלי שמן, וקולים עליה את תערובת הזרעים.
עד שהם מתחילים להתפצפץ והארומה שלהם משתחררת.
תו"כ קלייה מנענעים את המחבת כל הזמן, במשך כמה דקות, כדי שהזרעים לא יישרפו.
מניחים בכלי בצד, שיתקררו מעט וינוחו
אחרי שהתקררו מוסיפים את שמן הזית, התבלינים ומיץ הלימון ומערבבים קלות
קוצצים את השומר והבצל הירוק דק דק. אפשר במעבד מזון
מניחים בקערה ויוצקים מעל את תערובת התבלינים והשמן.
מערבבים היטב
מתקבל סלט ארומתי וקראנצ'י מאד.
הסלט הזה יכול ליהנות מ"עמידה" של זמן מה ואפשר גם לאכול אותו מיד
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה