אני מאד אוהבת אורז אדום.
בגלל שהוא מהאורזים המלאים כדאי להשרות ולהנביט אותו (כמו כל המלאים למיניהם, שקלים יותר לעיכול אחרי התהליכים הללו, המפרקים בהם את החומצות מעכבות הספיגה שיש בהן באופן טבעי).
לכן השריתי אותו במשך יומיים (פשוט כי יכולתי) והנבטתי לעוד יממה.
ואז הוא היה מוכן לבישול מבחינתי
חומרים
1-2 כפות שמן קוקוס
1/2 כוס אורז אדום
בצל
פיסת דלעת
כמה עלי מנגולד גדולים (6-7)
תפוח ירוק (פשוט נשאר פה על השיש וזה השתלב נפלא בתבשיל הזה. ממליצה!)
נתחי בשר לפי מה שיש לכם 200 גרם ומעלה, אפשר נתחים משאריות של תבשילים
זרעי חרדל בני צבעים, קארי, מלח, פלפל
חופן עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה
כאמור משרים את האורז כמה שאפשר 1-2 ימים, מנביטים עוד זמן מה
חותכים בצל, דלעת, תפוחים, מנגולד, פטרוזיליה, נתחי בשר.
בסיר בינוני מחממים שמן קוקוס וזורקים פנימה את זרעי החרדל ואת הבצל
מזהיבים ונותנים לחרדל להוציא את הארומה שלו.
מוסיפים את פיסות הדלעת ומערבבים היטב למשך כמה דקות
מוסיפים את האורז לערבוב לעוד מספר דקות
מוסיפים מים לפי האורז (ביחס של 1:2, על כל כמות של אורז 2 כמויות מים) ואת התפוחים החתוכים.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את שאר התבלינים
בינתיים מקפיצים את נתחי הבשר עם שמן על מחבת וכשאלה "סגורים" מכל הצדדים מוסיפים אותם גם לתבשיל
מבשלים עד שהמים נספגו כליל והאורז מוכן. הכל מתרכך לו היטב שם והופך ל"חמין סטייל" גם מבחינת הריח. זה לוקח כשעתיים בערך.
בסוף מוסיפים את המנגולד והפטרוזיליה הקצוצים לעוד כמה דקות והתבשיל מוכן
כשהכנתי אותו תכננתי שנאכל אותו ביום למחרת, אולם בפועל הוא יצא כ"כ טעים שנשאר ממש מעט ליום שאחרי, אחרי שאני אכלתי (קצת), הגדולה אכלה אחרי החוג ("טעים!!!") ובעלי אכל כשחזר מהעבודה ("אתה חייב לטעום")
בגלל שהוא מהאורזים המלאים כדאי להשרות ולהנביט אותו (כמו כל המלאים למיניהם, שקלים יותר לעיכול אחרי התהליכים הללו, המפרקים בהם את החומצות מעכבות הספיגה שיש בהן באופן טבעי).
לכן השריתי אותו במשך יומיים (פשוט כי יכולתי) והנבטתי לעוד יממה.
ואז הוא היה מוכן לבישול מבחינתי
חומרים
1-2 כפות שמן קוקוס
1/2 כוס אורז אדום
בצל
פיסת דלעת
כמה עלי מנגולד גדולים (6-7)
תפוח ירוק (פשוט נשאר פה על השיש וזה השתלב נפלא בתבשיל הזה. ממליצה!)
נתחי בשר לפי מה שיש לכם 200 גרם ומעלה, אפשר נתחים משאריות של תבשילים
זרעי חרדל בני צבעים, קארי, מלח, פלפל
חופן עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה
כאמור משרים את האורז כמה שאפשר 1-2 ימים, מנביטים עוד זמן מה
חותכים בצל, דלעת, תפוחים, מנגולד, פטרוזיליה, נתחי בשר.
בסיר בינוני מחממים שמן קוקוס וזורקים פנימה את זרעי החרדל ואת הבצל
מזהיבים ונותנים לחרדל להוציא את הארומה שלו.
מוסיפים את פיסות הדלעת ומערבבים היטב למשך כמה דקות
מוסיפים את האורז לערבוב לעוד מספר דקות
מוסיפים מים לפי האורז (ביחס של 1:2, על כל כמות של אורז 2 כמויות מים) ואת התפוחים החתוכים.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את שאר התבלינים
בינתיים מקפיצים את נתחי הבשר עם שמן על מחבת וכשאלה "סגורים" מכל הצדדים מוסיפים אותם גם לתבשיל
מבשלים עד שהמים נספגו כליל והאורז מוכן. הכל מתרכך לו היטב שם והופך ל"חמין סטייל" גם מבחינת הריח. זה לוקח כשעתיים בערך.
בסוף מוסיפים את המנגולד והפטרוזיליה הקצוצים לעוד כמה דקות והתבשיל מוכן
כשהכנתי אותו תכננתי שנאכל אותו ביום למחרת, אולם בפועל הוא יצא כ"כ טעים שנשאר ממש מעט ליום שאחרי, אחרי שאני אכלתי (קצת), הגדולה אכלה אחרי החוג ("טעים!!!") ובעלי אכל כשחזר מהעבודה ("אתה חייב לטעום")
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה