היום בבוקר שמעתי את ניב רסקין מראיין את יגאל בשן שהוציא שיר 'לחיי השגרה' (מדקה 40 בערך).
מצד אחד מבינה את המקום הזה של השגרה המבורכת, אפילו כתבתי על זה פעם מאמר בעבר... ומצד שני אנחנו אוהבים להתחדש באוכל כל הזמן, כאילו שנשתעמם אם נאכל את אותם דברים (טעימים, מעולים, מזינים, פשוטים) של הבית.
אני אוהבת את המזונות הפשוטים של הבית! אלה שהם רגילים ואפילו לא תמיד יש להם שם או הגדרה ברורה, פשוט תבשילים כאלה של 'מה שיש עכשיו' (שלדעתי ככה בישלו אמותינו בעבר הלא מאד רחוק, לא בהכרח מנות עם שמות, אלא יותר מנות עונתיות, מקומיות, זמינות. כשהתרחקנו מאותם מקומות הכל כבר הפך להיות נוסטלגי יותר...)
ומאחר ובתקופה האחרונה לא תמיד מוצאת זמן לשבת לכתוב פוסטים חדשים, חשוב לי להזכיר שעדיין אוכלים פה ואוכלים טוב.
את כל הדברים שכבר כתבתי עליהם, כמו למשל:
מרקים למיניהם, מרק כתום הוא דיי קלאסי פה על גיווניו השונים, עם או בלי עדשים כתומות (שאם אני מכינה אני מקפידה להשרות היטב ולהנביט קצת).
קציצות ברוטב עגבניות שבאמת שלא עובר פה שבוע עם לפחות סיר אחד כזה
ביחד עם אורז כזה או אחר
ואני הפרדתי את הפקעות והעלים.
הפקעות נכנסו לתנור עם עוד כמה ירקות ועם המון חמאה.
את העלים קצצתי היטב עם כרוב, בצל ושום לסלט כרוב (אחד מני רבים) עם חמוציות ורוטב מגניב.
עוד יצאו מהגינה בתקופה האחרונה
גם הכרובית קיבלה טיפול בהמון חמאה בתנור, משהו בסגנון הזה
ואילו הברוקולי נאכל פה לא מעט כשהוא מוקפץ עם שמן קוקוס בווק ואז מרוכך במשך כמה דקות עם קצת ציר עצמות עם מכסה סגור. ממש 6-7 דקות מספיקות כדי לשמור על הצבע היפה שלו וולרכך בצורה מספקת לנשנוש אולטימטיבי בכל ארוחה, או בין הארוחות, אם צריך.
ועוד נשנוש שנחמד להכין לפעמים, וגם דיי מהיר
ככלל, בארוחות הפשוטות האלה אני מקפידה על שפע שומנים טובים, כמו שומן בקר, שמן קוקוס, הרבה דברים אני מכינה בשילוב עם צירי עצמות וכמובן שפע של ירקות בשלל צבעים וצורות.
מצד אחד מבינה את המקום הזה של השגרה המבורכת, אפילו כתבתי על זה פעם מאמר בעבר... ומצד שני אנחנו אוהבים להתחדש באוכל כל הזמן, כאילו שנשתעמם אם נאכל את אותם דברים (טעימים, מעולים, מזינים, פשוטים) של הבית.
אני אוהבת את המזונות הפשוטים של הבית! אלה שהם רגילים ואפילו לא תמיד יש להם שם או הגדרה ברורה, פשוט תבשילים כאלה של 'מה שיש עכשיו' (שלדעתי ככה בישלו אמותינו בעבר הלא מאד רחוק, לא בהכרח מנות עם שמות, אלא יותר מנות עונתיות, מקומיות, זמינות. כשהתרחקנו מאותם מקומות הכל כבר הפך להיות נוסטלגי יותר...)
בצל, גזר, כרוב סגול, פלפל צהוב, המון פטרוזיליה ואפילו חתיכת תפוח שנותר מיותם אח"כ הוספתי גם ציר עצמות, פטריות, חלב קוקוס ותבלינים |
ומאחר ובתקופה האחרונה לא תמיד מוצאת זמן לשבת לכתוב פוסטים חדשים, חשוב לי להזכיר שעדיין אוכלים פה ואוכלים טוב.
את כל הדברים שכבר כתבתי עליהם, כמו למשל:
מרקים למיניהם, מרק כתום הוא דיי קלאסי פה על גיווניו השונים, עם או בלי עדשים כתומות (שאם אני מכינה אני מקפידה להשרות היטב ולהנביט קצת).
קציצות ברוטב עגבניות שבאמת שלא עובר פה שבוע עם לפחות סיר אחד כזה
ביחד עם אורז כזה או אחר
הוצאתי 3 שומרים יפייפיים מהגינה |
ארז קצת התעסק איתם |
ואני הפרדתי את הפקעות והעלים.
הפקעות נכנסו לתנור עם עוד כמה ירקות ועם המון חמאה.
את העלים קצצתי היטב עם כרוב, בצל ושום לסלט כרוב (אחד מני רבים) עם חמוציות ורוטב מגניב.
עוד יצאו מהגינה בתקופה האחרונה
יפים, נכון? |
גם הכרובית קיבלה טיפול בהמון חמאה בתנור, משהו בסגנון הזה
ואילו הברוקולי נאכל פה לא מעט כשהוא מוקפץ עם שמן קוקוס בווק ואז מרוכך במשך כמה דקות עם קצת ציר עצמות עם מכסה סגור. ממש 6-7 דקות מספיקות כדי לשמור על הצבע היפה שלו וולרכך בצורה מספקת לנשנוש אולטימטיבי בכל ארוחה, או בין הארוחות, אם צריך.
ועוד נשנוש שנחמד להכין לפעמים, וגם דיי מהיר
trail mix בייתי מ: קשיו קלוי על מחבת בתוספת מלח, קארי ושמן קוקוס עם צימוקים וחמוציות |
ככלל, בארוחות הפשוטות האלה אני מקפידה על שפע שומנים טובים, כמו שומן בקר, שמן קוקוס, הרבה דברים אני מכינה בשילוב עם צירי עצמות וכמובן שפע של ירקות בשלל צבעים וצורות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה