"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 11 במאי 2014

תבשיל של תרמילים ירוקים מתובלים

יצא לי לקרוא לאחרונה בכמה הקשרים שונים על חומרים חשובים במיוחד שישנם בפול ירוק (לא מוצאת את הלינקים, אז אל תשאלו כרגע...).
ואז פגשתי פול ירוק בחנות.
אז קניתי. שקית. שיהיה.

במקרה הייתה לי גם אפונה ירוקה בתרמילים.
נראה לי מתאים לשלב אותן ביחד לתבשיל אחד

חומרים

חבילת פול ירוק (בטח 1/2 ק"ג... משהו כזה)
חבילה קטנה של אפונה ירוקה
כמה בצלים קטנים , או 2-3 בצלים גדולים
6-7 שיני שום (או כמה שאתם אוהבים)
תפוח אדום
רסק עגבניות (בייתי או קנוי, בלי כל מיני חומרים. עגבניות נטו)
2 כפות שמן קוקוס
תבלינים: מלח, פלפל שחור, קנמון טחון, הל טחון, ג'ינג'ר טחון, אבקת כורכום (לא חובה, אם כי סופר מעשיר את הטעם. אפשר גם אבקת קארי המכילה את כל אלה ועוד, במקום)

אופן ההכנה

קוצצים את קצוות הפול וחותכים כל תרמיל ל-3 חלקים בערך.
אם האפונה טרייה אפשר לעשות איתה בדיוק אותו הדבר, אולם אם היא קצת יותר בוגרת, אפשר להוציא את האפונים מהתרמילים.
קוצצים את הבצלים, פורסים את השום, חותכים את התפוח לחתיכות קטנות



בסיר מחממים שמן קוקוס ומכניסים את הבצל.
אחרי שהוא מזהיב קלות מוסיפים את תרמילי הפול ומערבבים היטב במשך כמה דקות. מוסיפים את האפונה, השום והתפוח לערבוב לעוד כמה דקות


מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים ומערבבים היטב


מוסיפים מים/ ציר עד לגובה הרצוי (אם רוצים תבשיל סמיך או דליל יותר), מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-20 דקות, עד שהכל מתרכך ומוכן.
טועמים, מתקנים תיבול ומגישים



מעולה עם אורז,  כמנת צד ליד קציצות, עוף, או עם הקבבים שנשארו מיום העצמאות מפורקים פנימה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה