יצא לי לקרוא לאחרונה בכמה הקשרים שונים על חומרים חשובים במיוחד שישנם בפול ירוק (לא מוצאת את הלינקים, אז אל תשאלו כרגע...).
ואז פגשתי פול ירוק בחנות.
אז קניתי. שקית. שיהיה.
במקרה הייתה לי גם אפונה ירוקה בתרמילים.
נראה לי מתאים לשלב אותן ביחד לתבשיל אחד
חומרים
חבילת פול ירוק (בטח 1/2 ק"ג... משהו כזה)
חבילה קטנה של אפונה ירוקה
כמה בצלים קטנים , או 2-3 בצלים גדולים
6-7 שיני שום (או כמה שאתם אוהבים)
תפוח אדום
רסק עגבניות (בייתי או קנוי, בלי כל מיני חומרים. עגבניות נטו)
2 כפות שמן קוקוס
תבלינים: מלח, פלפל שחור, קנמון טחון, הל טחון, ג'ינג'ר טחון, אבקת כורכום (לא חובה, אם כי סופר מעשיר את הטעם. אפשר גם אבקת קארי המכילה את כל אלה ועוד, במקום)
אופן ההכנה
קוצצים את קצוות הפול וחותכים כל תרמיל ל-3 חלקים בערך.
אם האפונה טרייה אפשר לעשות איתה בדיוק אותו הדבר, אולם אם היא קצת יותר בוגרת, אפשר להוציא את האפונים מהתרמילים.
קוצצים את הבצלים, פורסים את השום, חותכים את התפוח לחתיכות קטנות
בסיר מחממים שמן קוקוס ומכניסים את הבצל.
אחרי שהוא מזהיב קלות מוסיפים את תרמילי הפול ומערבבים היטב במשך כמה דקות. מוסיפים את האפונה, השום והתפוח לערבוב לעוד כמה דקות
מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים ומערבבים היטב
מוסיפים מים/ ציר עד לגובה הרצוי (אם רוצים תבשיל סמיך או דליל יותר), מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-20 דקות, עד שהכל מתרכך ומוכן.
טועמים, מתקנים תיבול ומגישים
מעולה עם אורז, כמנת צד ליד קציצות, עוף, או עם הקבבים שנשארו מיום העצמאות מפורקים פנימה
ואז פגשתי פול ירוק בחנות.
אז קניתי. שקית. שיהיה.
במקרה הייתה לי גם אפונה ירוקה בתרמילים.
נראה לי מתאים לשלב אותן ביחד לתבשיל אחד
חומרים
חבילת פול ירוק (בטח 1/2 ק"ג... משהו כזה)
חבילה קטנה של אפונה ירוקה
כמה בצלים קטנים , או 2-3 בצלים גדולים
6-7 שיני שום (או כמה שאתם אוהבים)
תפוח אדום
רסק עגבניות (בייתי או קנוי, בלי כל מיני חומרים. עגבניות נטו)
2 כפות שמן קוקוס
תבלינים: מלח, פלפל שחור, קנמון טחון, הל טחון, ג'ינג'ר טחון, אבקת כורכום (לא חובה, אם כי סופר מעשיר את הטעם. אפשר גם אבקת קארי המכילה את כל אלה ועוד, במקום)
אופן ההכנה
קוצצים את קצוות הפול וחותכים כל תרמיל ל-3 חלקים בערך.
אם האפונה טרייה אפשר לעשות איתה בדיוק אותו הדבר, אולם אם היא קצת יותר בוגרת, אפשר להוציא את האפונים מהתרמילים.
קוצצים את הבצלים, פורסים את השום, חותכים את התפוח לחתיכות קטנות
בסיר מחממים שמן קוקוס ומכניסים את הבצל.
אחרי שהוא מזהיב קלות מוסיפים את תרמילי הפול ומערבבים היטב במשך כמה דקות. מוסיפים את האפונה, השום והתפוח לערבוב לעוד כמה דקות
מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים ומערבבים היטב
מוסיפים מים/ ציר עד לגובה הרצוי (אם רוצים תבשיל סמיך או דליל יותר), מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-20 דקות, עד שהכל מתרכך ומוכן.
טועמים, מתקנים תיבול ומגישים
מעולה עם אורז, כמנת צד ליד קציצות, עוף, או עם הקבבים שנשארו מיום העצמאות מפורקים פנימה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה