זה התחיל מזה שהכנו עוגיות שוקולד צ'יפס
ואז כשקמח השקדים היה כבר מחוץ לפריזר (כבר כ"כ הרבה זמן לא אפיתי...) החלטתי להכין את המרציפן החמוד הזה ואז במהלך הכנתו, כשהחומרים התערבלו במעבד המזון דגדג לי לערבב פנימה עוד כמה דברים.
ופתאום זה כבר לא היה מרציפן, אלא מעין עוגיות אחרות, שבכלל לא צריך לאפות ומוכנות ממש מהר.
קל לאחסן אותן במקרר והן בכלל טעימות יותר אחרי קירור- קלאסי לחום הקיץ, נכון?
חומרים
כוס קמח שקדים/ שקדים טחונים
1-2 כפות דבש/ סילאן/ מייפל
כפית תמצית וניל
1 כוס קוקוס טחון
1 כף חמאה/ שמן קוקוס (לגירסא טבעונית)
אופן ההכנה
מערבלים את כל החומרים יחדיו במעבד מזון.
יוצרים כדורים בידיים ומניחים בכלי.
אפשר להניח במרכז כל כדור 1/2 שקד ולשגר למקרר.
העוגיות מעולות כשהן קרות
ואז כשקמח השקדים היה כבר מחוץ לפריזר (כבר כ"כ הרבה זמן לא אפיתי...) החלטתי להכין את המרציפן החמוד הזה ואז במהלך הכנתו, כשהחומרים התערבלו במעבד המזון דגדג לי לערבב פנימה עוד כמה דברים.
ופתאום זה כבר לא היה מרציפן, אלא מעין עוגיות אחרות, שבכלל לא צריך לאפות ומוכנות ממש מהר.
קל לאחסן אותן במקרר והן בכלל טעימות יותר אחרי קירור- קלאסי לחום הקיץ, נכון?
חומרים
כוס קמח שקדים/ שקדים טחונים
1-2 כפות דבש/ סילאן/ מייפל
כפית תמצית וניל
1 כוס קוקוס טחון
1 כף חמאה/ שמן קוקוס (לגירסא טבעונית)
אופן ההכנה
מערבלים את כל החומרים יחדיו במעבד מזון.
יוצרים כדורים בידיים ומניחים בכלי.
אפשר להניח במרכז כל כדור 1/2 שקד ולשגר למקרר.
העוגיות מעולות כשהן קרות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה