"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 31 ביולי 2014

ארוחות פרידה וסיום

אוטוטו נוסעים...
עוזבים את הבית, את הארץ לזמן מה, את המשפחה, החברים...
את הכל!!!

הבית בשלבי אריזה סוף סופניים, אנחנו עמוק בארגוניישן, אנשים באים והולכים מפה בקצב מהיר וגם הרבה דברים שמתעופפים מהבית לתמיד.

בין לבין מתארגנות ארוחות פרידה מגוונות, בעיקר ספונטניות, אם כי יש גם כאלה המתוכננות חלקית

שבוע לפני:
ירקות בתנור שהביאו חברים, וגם טחינה
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות שאנחנו הכנו, נתחי טלה בסגנון שווארמה
קוביות דלעת בשמן קוקוס, קנמון וימבה שום ואטריות אורז


שאריות מהארוחה הקודמת בתוספת ירקות טריים
וגם תבשיל קלמארי מגניב עם חמאת בוטנים ועירית קצוצה
[בסוף היה קינוח מעולה(!!!) ששירי הכינה ]


קינוח טפיוקה קלי קלות וטעים ביותר, של שירי בן דב חברתי

חומרים

טפיוקה
חלב קוקוס
סוכר
צימוקים
קנמון
אגוזים קצוצים (כל מיני: קשיו, מלך ומה שבא)

אופן ההכנה

מעתיקה את מילותיה של שירי בעצמה: 
אני יכולה להגיד לך בערך, כי עבדתי מהאינטואיציה.  
כוס טפיוקה עם בערך 5 או 6 כוסות מים. אפשר להתחיל ב-5 . ניתן להוסיף מים בכל שלב. 
כפית קינמון, צימוקים, אני שמתי 2 כפות סוכר אבל לך זה לא היה מספיק מתוק אז תחליטי כמה. אפשר סירופ אגבה במקום או מייפל או מה שבא אבל לא סילאן כי זה ישנה את הצבע והטעם. 
אגוזי מלך קצוצים להוסיף לקראת סוף הבישול. מבשלים עד שהכדורים של הטפיוקה נהיים שקופים לגמרי. שופכים לתבנית. כדאי לערבב בתוך התבנית כדי שהצימוקים לא יתרכזו במקום אחד [ורד: זה קרה לנו והיה נחמד לגלות מצבור צימוקים... מצד שני למי שלא היו בכלל זה היה פחות נחמד...]. 
מקררים בחוץ, אחר כך מכניסים למקרר לכמה שעות. אפשר לאכול את זה גם חם ואז זו בעצם דייסה. 
אויש ושכחתי את החלב קוקוס. אחרי שכבר הכל מבושל. כמה? כוס בערך... 

ורד: לנו באמת הייתה חסרה מעט מתיקות אז הוספנו בהגשה קצת מייפל לכל קערית.
אפשר להוסיף קוביות מנגו, תאנים או כל פרי עונתי


יש לי גלידה הכי טובה!!!
כן, גם זה היה פה

יומיים לפני:
אפונה ירוקה
סלק סגול
אורז לבן
טחינה חומחומה
נתחי הודו ובשר מוקפצים עם בצל ורוטב סויה ודבש
ירקות צבעוניים
נבטים


ארוחת ערב אחרונה אצל חברים:
עוף בתנור עם ירקות
אורז
מטבוחה
סלק (מה שנשאר מהצהריים)
מרק עדשים וירקות
סלט ירקות
טחינה

מי יודע אילו ארוחות עוד נכונות לנו בהמשך?
רק דברים טובים, זה בטוח...

[מי שירצה להצטרף אלינו למסע, גם אם רק וירטואלית, אם כי אתם לגמרי מוזמנים להגיע ממש... יכול להירשם לבלוג הטיול שלנו "אנחנו נוסעים". מומלץ להירשם לעדכונים במייל, זה הכי קל]

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה