"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 17 בנובמבר 2015

בולונז הבית שלנו

בולונז הבית שלנו פשוט כל כך כל כך טעים שאני חייבת לשתף אותו כאן.
כאן יש את המתכון המקורי שנמצא באתר דיי מתחילת דרכו.
ואני רוצה רק להוסיף שכבר לא מעט זמן אני מכינה את הבולונז עם שילוב של בקר טחון מעורב (עגל וטלה) אם יש לי את האפשרות, ועם לב בקר טחון.
בד"כ ביחס של 1 ק"ג טחון מעורב ו- 1/2 ק"ג לב טחון.

זה פשוט מעדן!!! הלב מוסיף המון טעם ו...כן, גם שומן חשוב!


עם אורז צהוב, הלהיט החדש בבית (שילוב של כורכום- בשביל הצבע החזק- וקארי- בשביל הטעם)

מנה פשוטה וטעימה כל כך, שנאכלת אצלנו לפחות אחת לשבוע (מה שאומר שלפעמים זה גולש ליומיים, או שגם ארוחת הצהריים וגם ארוחת הערב הן עם בולונז )

*** לדפ"מ SCD יש להכין עם עגבניות טריות ולא משומרות ולאכול ללא אורז ***