"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום רביעי, 4 בנובמבר 2015

שייק ורודי- או- שייק זה אוכל?

אני אוהבת שייקים!
הם מהווים יופי של ארוחת בוקר עבורי בחלק מהימים, בעיקר בימים החמים, כמובן!
[אפשר גם להקפיא אותם במגשי קרח, בתבניות ארטיקים ועוד, לימי הקיץ]

אם כי, רגע, רגע, אני לא מדברת על שייקים ירוקים, או בעיקר כאלה על בסיס פירות מתאילנד, אלא על שייקים שומניים. מאד שומניים!

מאחר ואני לא פוחדת משומנים ולהיפך מנסה להרבות באכילתם (שיטוט מהיר בבלוג מדגים את זה בצורה נפלאה) אני מחפשת גם בשייקים את האלמנט המאד שומני- שגם יתן אנרגיה זמינה, גם ישביע וגם יעזור לספיגת רכיבי מזון מהאוכל. כי כאלה הם שומנים, הם עוזרים לנו מאד!

שאלה ששאלה אותי איילת בפייסבוק דירבנה אותי לכתוב את הפוסט הזה (תודה איילת!)


איך מסתדר שייק (שעל פניו נראה מאד שומני וטעים ומשביע) עם האמרה של ללעוס את האוכל ולא לשתות אותו?



אז אני אסביר קצת.
חשוב לנו ללעוס את המזון שאנחנו אוכלים.
מכמה טעמים:


  • אנחנו מפעילים כך את כל שרירי הלסת, עובדים עם השיניים ועם כל המערכת הזו של הלעיסה, שלזה נועדה.


  • הלעיסה חשובה לנו גם כי היא בעצם מתחילה את תהליך העיכול.כן, כן, תהליך העיכול מתחיל כבר בפה, ובעצם אפילו עוד קודם לכן, כאשר אנחנו נערכים לאכילה. חושבים על האוכל, מרחרחים אותו, מכינים אותו... המערכת ההורמונלית כבר מתחילה לעבוד כדי להכין את האנזימים המתאימים לעיכול המזון שבדרך.
    אולם תהליך העיכול עצמו מתחיל ממש בפה. האנזימים ברוק עוזרים להתחיל לפרק את המזון כך שהוא יגיע לקיבה ולהמשך מערכת העיכול במצב אופטימלי להמשך עבודה בתחנות הבאות.
  • ולכך חשוב להקדיש זמן. כן, כן, ללעיסה עצמה. וזה לא משהו שהרבה אנשים רגילים אליו. אנשים רבים אוכלים מהר מאד, מהר מדיי, ולא לועסים את המזון כמו שצריך. כך שנוצר אפקט של אכילת יותר מדיי מזון עד שמגיע השדר מהמוח המורה על תחושת השובע.
    כאשר אנחנו לומדים לאכול לאט יותר אנחנו מסתגלים לכמויות נמוכות יותר של מזון ונהנים מעיכול טוב יותר של המזון. מה שמשפיע כמובן על המשקל שלנו, על תחושות של כבדות לאחר ארוחה ובהתאמה על בעיות עיכול למיניהן ועל מחלות ומצבים הקשורים להשמנת יתר


 שייק כזה אינו נוזלי ו"שתי" כזה אלא יותר "לעיס". כלומר צריך לאכול אותו לאט וללעוס, כי הוא מרוכז מאד ועשיר . לכן הוא לא בא במקום ארוחה והופך למשהו נוזלי שנגמר מהר.
לוקח זמן לאכול שייק כזה וככלל שומנים אינם מעודדים אכילה מהירה יותר, כי יש להם מרקם וסוג של כבדות אחרת בפה ובגוף.
קשה מאד להשמין משומנים... 
מפחמימות... זה כבר סרט אחר... מרגע שאכלנו קצת יותר פחמימות ממה שהגוף דורש הן יהפכו לשומנים וייאגרו במאגרי הגוף.
כאשר אנחנו אוכלים שומנים הגוף שמח מאד כי יש ביכולתו לנצלם לפעילות המוח, מערכת העצבים, המערך ההורמונלי והאנזימטי ועוד. חבל לבזבז כזה שפע של רכיבים חיוניים

חומרים

בננה
2 תמרים
1/2 אבוקדו
חופן אגוזי קשיו
1/2 כוס מיץ רימון *** לדפ"מ SCD צריך לבדוק אם מתאים ***
1/2 פיטאיה/ פרי דרקון *** לדפ"מ SCD צריך לבדוק אם מתאים ***
כמה כפות חמאת קוקוס (אני השתמשתי ב- 2 פרלינים)




אופן ההכנה

לזרוק הכל לבלנדר ולערבל עד שמתקבל שייק במרקם אחיד.
אפשר גם לשלב אבקות סופר פוד'ס למיניהן כמו מורינגה, מאקה, פולן ועוד


משוויצה ב JTC החתיך החדש שלי

איזה שייקים אתם אוהבים?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה