"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שלישי, 29 באוגוסט 2017

תבשיל קארי עוף בסגנון הודי

שאלות בקבוצות פייסבוק עשויות לתת לי השראה להכנת מנות בבית.
ככה קרה שחברה שאלה על הכנת "עוף בקרם קוקוס עגבניות הודי כזה" ואחרי שכתבתי לה מה הייתי עושה, קלטתי שיש לי עוף במקרר ושזה ממש עשה לי חשק להכין מנה כזו לצהריים.

אז הכנתי 😃



חומרים

1-2 כפות שמן קוקוס
חופן זרעי כוסברה וחרדל (אפשר משני סוגי החרדל) 
[אפשר לוותר ב AIP]
2 בצלים גדולים
4-5 גזרים
5-6 שיני שום
תבלינים: מלח, פלפל, תערובת קארי, פלפל חריף או כל תערובת המתאימה לטעם או לצורך שלכם
4-5 עגבניות בשלות- או- פחית שימורי עגבניות מרוסקות ללא תוספים
[אפשר להחליף בדלעת מבושלת ומעוכה עבור AIP ]
8 שוקי עוף- או- נתחי חזה עוף חתוכים
חבילת חלב קוקוס ללא תוספים 
אופציונלי (לי לא היו הפעם): עלי בזיליקום, עלי כוסברה

אופן ההכנה

מחממים סיר רחב עם שמן הקוקוס.
כשהשמן חם מכניסים את הזרעים לכמה דקות עד שהם מתפצפצים ואז מוסיפים את הבצל לערבוב טוב של כמה דקות



מוסיפים את הגזרים לעוד כמה דקות של ערבוב.
אפשר להוסיף אחרי 5-10 דקות מעט מים/ ציר עצמות ולסגור את מכסה הסיר למספר דקות, לספיחת טעמים. אם מכינים מעגבניות בשלות, אפשר להוסיפן, חתוכות, לערבב, ולסגור את מכסה הסיר לכמה דקות, עד שיווצר רוטב.
מוסיפים את השום והתבלינים לערבוב לעוד כמה דקות ואז את רסק העגבניות ונוזלים בכמות הרצויה (מים/ ציר עצמות). מביאים לרתיחה ומקטינים את האש לזמן מה



מוסיפים את נתחי העוף או את השוקיים ואת חלב הקוקוס, מביאים שוב לרתיחה ומקטינים את האש. מבשלים בין 10-20 דקות, בהתאם לעוף שבחרתם, או עד שהעוף מוכן





לקראת הסוף מוסיפים עלים ירוקים מעל.
אפשר להוסיף גם עלים קצוצים מעל המנה, בצלחת עצמה



טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
עם/ בלי אורז
עם/ בלי ירקות בתנור
עם/ בלי פסטה כזו או אחרת
עם/ בלי פירה לבחירתכם
אפשר גם לאכול כמרק/ תבשיל כפי שזה