"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום ראשון, 10 בספטמבר 2017

תערובת התבלינים שאני משתמשת בה לאחרונה

טעמים בבישול אצלי באים בתקופות.
זה משהו שלמדתי על עצמי לאורך השנים.

יש לי תקופות של הרבה עשבי תיבול, שום וג'ינג'ר.
יש תקופות של הרבה קארי, חלב קוקוס וחריף.
ויש תקופות פשוטות, של טעמים נקיים של המזון עם כמה טאצ'ים בסיסיים.

ברור שאפשר לנתח את זה ולנסות להבין מה עומד מאחורי זה.
מה האיכות שאני מזמנת לחיי ולחיי הסועדים בסביבתי, או איך אני מבקשת לאזן את מה שקורה מסביב בעזרת האוכל.
אולם בסופו של דבר מדובר על מה שיוצא לי באופן טבעי לקחת מהמדף. באופן יומיומי.

בתקופה האחרונה אני מוצאת את עצמי מערבבת בעיקר בין: מלח גס, פלפל גרוס, פפריקה מעושנת, שום גבישי וכורכום.
זה מה שמתבקש ממני.
מתאים לנתחי עוף מוקפצים או שוקיים בתנור
לתפוחי אדמה אפויים או לצ'יפסים של תפו"א ובטטה
וגם לקציצות ולבולונז



אם אתם, כמוני, אוהבים תבלינים, מציעה לכם לבדוק את אריזות המתנות לחג (ובכלל את האתר) של חברתי איילת ונציה, מ- "התבלינים של איילת"
אולי תמצאו שם משהו מעניין...