"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום חמישי, 2 בנובמבר 2017

עוגיות מלוחות

לא מבינה איך לא הכנתי כאלה קודם לכן!!!
זה ממש ממש טעים!




חלפתי על פני מתכון לעוגיות פרמז'ן ברשת. עם קמח לבן, ברור.
אז עשיתי לי note בראש לנסות להכין על בסיס קמח שקדים.
המתכון מכיל גבינה מגורדת ואפשר ממש לשחק עם סוגי הגבינות לפי מה שיש וטעים.
נראה לי שזו רק ההתחלה כי כבר קיבלתי כמה רעיונות תו"כ הכנת העוגיות לעוד סוגי תיבול (מי אמר פיצה?)

חומרים

1.5 כוסות קמח שקדים
10 כפות גבינה מגורדת (בערך) אני השתמשתי במוצרלה ובנועם 28%
2 ביצים
2 כפות שמן זית (כן, בטוחה שזה יעבוד נפלא גם עם חמאה/ גהי/ שמן קוקוס)
תבלינים: פלפל שחור גרוס, אבקת שום, שבבי בצל (כי היו לי)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים היטב את כל החומרים ויוצרים עוגיות על תבנית עם נייר אפייה






אפשר גם ללוש ביד וליצור עיגולים אם רוצים.
אופים כ 12-15 מעלות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב קלות.
מוציאים מהתנור ומתאפקים לא לחסל את הכל לפני שהעוגיות מתקררות. נראה אתכם...


ניתן לשמור את העוגיות במקרר למשך כמה ימים.
ממליצה בחום לחמם אותן לפני אכילתן, הבדל של שמיים וארץ


ביום שאחרי עם אבוקדו מעוך עם מעט מיץ לימון ותערובת "גניש" של "התבלינים של איילת"

מחשבות לפעמים הבאות לתיבול:
פיצה- עם רסק/ רוטב עגבניות נקי ותבלינים כמו: אורגנו, טימין, שום, רוזמרין
פטרוזיליה קצוצה
שום שמיר
ג'ינג'ר מגורד, פלפל צ'ילי וכוסברה טרייה (ואולי קצת תבלין גם)
פסטו (במקום שמן הזית לבד)
פטריות ושום


השמיים הם הגבול



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה