"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שבת, 2 בדצמבר 2017

שמיונז - או - מיונש

*** מעדכנת שבעקבות הפרסום בדף הבלוג בפייסבוק עלה שם ממש טוב בעיניי- מיונש!
תודה לאורלי יגר!!! ***

___________________________________________

מצחיק אתכם?
אני מנסה למצוא שם הולם לרוטב דמוי המיונז הזה שהכרתי דרך איילת מ"התבלינים של איילת" .

הכוונה היא לרוטב שיחליף את המיונז, מאחר וממש קשה ליצור מיונז עם שמן זית (טעם חזק מדיי עבור מרבית האנשים), שמן קוקוס (לא ממש מסתדר בטעמים ובמרקם), שמן אבוקדו (יש מוצר כזה של מארק סיסון שהוא נחמד, אבל לא הדבר האמיתי) ועוד


משמאל שמיונז רגיל ומימין עם חרדל


המיונז של איילת מבוסס על שמנת חמוצה ("שמנת של פעם") עם נגיעות שמנת מתוקה ועוד. תיכף יגיע המתכון. כך שהוא אינו מתאים לשומרי כשרות שירצו לאכול מיונז עם פסטרמה בייתית, נגיד, או עם חזה עוף. וגם לא יתאים לנמנעים ממוצרי חלב מסיבות שונות.
הוא בהחלט מתאים לכל מי שמתגעגע לטעם המיונז, שרוצה משהו מהיר וטעים להכין כרוטב, מטבל או ממרח. והוא אכן טעים להפליא, מהיר להכנה ונשמר היטב במקרר למשך כמה ימים.
אה, ואין בו בכלל ביצים, לנמנעים מהן.

חומרים

1/2 חבילת שמנת של פעם
2-3 כפיות שמנת מתוקה
כף חומץ תפוחים
מלח, פלפל לפי הטעם
1 כף שמן זית
1/2 כפית אבקת שום- או- שום כתוש

אופציונלי: כף חרדל (ללא חומרים משמרים, סוכר וכו')
פלפל חריף כדי ליצור ספייסי מיונז
ועוד


אופן ההכנה

בקערה מערבבים היטב את השמנות וחומץ התפוחים.
מוסיפים את התבלינים, שמן הזית והחרדל (אם משתמשים בו) ומערבבים טוב טוב.
ו... זהו- השמיונז מוכן


מעולה כתוספת לרוטב של סלט כרוב
(כמו זה רק כרוב לבן)


מטבל לירקות טריים
תוספת לחביתה
מטבל לתפוחי אדמה/ בטטות בתנור
רוטב לפסטרמה בייתית, חזה עוף, רוסטביף
ממרח לסנדביץ'
 תבחרו בעצמכם
רק מה יהיה עם השם הזה?
מה דעתכם? איזה שם יכול להתאים לממרח הזה?



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה