"מה יש לצהריים???????? אני רעבה!!!!!!!" נשמע לכם מוכר?

הורים רבים משתפים אותי באתגר היומיומי המתחדש שלהם- מה להכין לארוחת הצהריים.


לפעמים הצורך הזה עולה רק כשהילדים מסיימים את תקופת הגן ומתחילים את ביה"ס ולפעמים אף קודם לכן.


יש לא מעט הורים המעוניינים להציע מגוון תזונתי איכותי לילדיהם ומואסים בארוחות מוכנות מהסופר. הם בוחרים להזין את משפחותיהם באוכל אמיתי, בייתי, טעים ובעל ערך תזונתי גבוה. שאין בו חומרים משמרים, מוצרים מעובדים וכל מיני תוספים בסינית מדוברת. ועם זאת לא כולם מרגישים מאד יצירתיים במטבח. יש אנשים שרק למדו לבשל כשילדיהם התחילו לאכול ולא מרגישים שזה בא להם בקלות.

מתוך ההבנה הזו ומהסתכלות על ההתנהלות במטבח הפרטי שלי הבנתי שאני יכולה להציע כל מיני רעיונות כדי לעורר השראה ולאפשר גם לאחרים להכין אוכל איכותי ובריא שלא בהכרח יחזור על עצמו בכל פעם (וגם קבלתי בקשה מפורשת לשתף מהידע והנסיון שלי, אז החלטתי ללכת על זה. תודה חן!)

קוקו, משוגע על בישול

יום שישי, 15 בדצמבר 2017

סוכריות ג'לי קלמנטינה

כי חורף
וחופש
וזו עונת הקלמנטינות
ויש ילד אחד שממש ביקש להכין כאלה
אז סופסוף הצלחנו להגיע לזה!!!


הוא עוד זכר את ג'לי התות שהכנו בשנה שעברה וביקש שנכין שוב גם כזה.
הפעם רציתי תוצאה חלקה יותר במרקמה.

חומרים

2-3 כוסות של מיץ קלמנטינות סחוט ומסונן (כדי שיצא הכי חלק שאפשר)
מיץ מחצי לימון
1-2 כפיות דבש/ מייפל
4-5 כפות אבקת ג'לטין איכותית (אני משתמשת בזו)

אופן ההכנה

סוחטים את המיץ ומסננים.
שופכים אותו לסיר קטן ומביאים לרתיחה עדינה




מערבבים פנימה היטב את הדבש ומיץ הלימון.
מוסיפים את אבקת הג'לטין לאט לאט ומערבבים היטב כדי שלא יווצרו גושים ומשאירים להתקרר מעט.
מעבירים לתבניות סיליקון לבחירתכם ומשם למקרר למשך לפחות שעתיים.
מוציאים ו...אוכלים (נסו לא לגמור את הכל בבת אחת).
אפשר לשמור בכלי סגור במקרר במשך כמה ימים




בסוף היום כמעט ולא נשארו סוכריות ג'לי...
לא כולם אוהבים מייד את הטעם ואת המרקם.

יש כאלה שמראש מסרבים ויש כאלה שמוכנים להתנסות ומגלים שזה יכול להיות נחמד...
תפתחו ת'ראש